New look – stylish and super functional

“We want a home that is stylish and that is super practical and functional to our needs”

There was a definite need for an overhaul in this townhouse in Nesttun. There were two small living and dining rooms, dark and cold stairway and kitchen needed to be more functional and updated for a busy family of five. The man of the house is totally passionate and serious about his fireplace! Here had to be a fireplace that would warm up the house appropriately, stylish and cool to look at and have extra storage to firewood. Where the beam in the ceiling is today in the living and dining area was once where a wall was between the two rooms.

The entranceway and stairwell got a new look by removing the classic two door opening from the stairway into the living area. Rather than a closed-in stairwell being cold and dark, it was decided to remove the doors and open up the whole stairwell facing into the living and dining areas. A sliding glass door was put between the stairwell and entre, creating a more open stairwell connecting more with the living area, spreading more warmth up to the other floors and giving a more modern and functional living area.

A new window, the same size as the others, was put on the side of the house near the corner of the dining area and this allowed for more light and better connection to the terrace outside.

I must say I’m so in love with the kitchen! Its so cool and stylish, loads of storage, all that work space for baking and the little extra sitting area. The white benchtop was suggested to continue down to the floor which frames in the sitting area and adding extra style and finish. The subways tiles over the benchtop to the ceiling just gives a little extra wow factor.  Don’t you love it?

roomdesign-3roomdesign-5roomdesign-6roomdesign-15roomdesign-10roomdesign-16roomdesign-23

All fotos : gunnkristinmonsen.com

RoomDesign has had the privilege of working on this prosject giving advice on the spaceplanning, design for fireplace, kitchen and in-built storage for television, furniture, flooring, lighting and colourscheme.

Thanks to the rocka family in Nesttun that allowed me to help them on their renovation travels!!<3<3

Hugs Lisa xx

 

Leave a Reply